afbeelding afbeelding

Bezuinigingen op sportclubs gaan te ver

08-11-2021 | Joost Pals

De gemeente wil de komende jaren 2,5 miljoen euro bezuinigen op de sport­accommodaties. Van 3,0 miljoen nu naar 5 ton in 2024. Dat gaat Lokaal Realisme veel te ver. Dan houden we in de gemeente Bergen op Zoom straks geen fatsoenlijke sport­voorzieningen meer over.

Landelijk gemiddelde

Gemeenten met een vergelijkbare omvang als Bergen op Zoom geven zo'n 3,0 miljoen euro uit aan sport­accommodaties. Bergen op Zoom zit nu dus ongeveer op het niveau van het landelijk gemiddelde.

Alternatief plan

Lokaal Realisme komt in de komende raads­vergadering met een alternatief plan om kritisch te kijken naar de Fitfabriek en ambtenaren die zich bezighouden met sport­beleid. Zo kunnen we de sport­clubs ont­zien.

Lokaal Realisme wil een fatsoenlijk niveau van sportvoorzieningen behouden in de gemeente Bergen op Zoom.

afbeelding

Financiën op orde

Het gemeentelijke huishoudboekje op orde brengen. Minder ambtenaren. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Lees verder
afbeelding

Column: digitale veiligheid verbeteren

In deze column schrijft wethouder Joost Pals over digitale veiligheid. Risico‚Äôs op dat vlak gaan om veel meer dan alleen ICT. Zo kan ransomware de complete bedrijfsvoering lamleggen. Belangrijk is dat een organisatie goed getraind is. Lees verder
afbeelding

Zorgen over Aldi Halsterseweg

Vorige week werden we verrast met de mededeling dat supermarktketen Aldi interesse heeft getoond in een pand aan de onlangs opnieuw ingerichte Halsterseweg. Uiteraard is Lokaal Realisme voor een vrije economie, maar we hebben zorgen over een supermarkt op deze locatie. In het bijzonder over de verkeerveiligheid. Lees verder
contact

Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel met onze raadsleden of stuur een e-mail naar: fractie@lokaalrealisme.nl
afbeelding

Aanmelden op onze nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief via dit webformulier.
doe met ons mee!

Doe met ons mee!

Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee!