afbeelding afbeelding

Bezuinigingen op sportclubs gaan te ver

08-11-2021 | Joost Pals

De gemeente wil de komende jaren 2,5 miljoen euro bezuinigen op de sport­accommodaties. Van 3,0 miljoen nu naar 5 ton in 2024. Dat gaat Lokaal Realisme veel te ver. Dan houden we in de gemeente Bergen op Zoom straks geen fatsoenlijke sport­voorzieningen meer over.

Landelijk gemiddelde

Gemeenten met een vergelijkbare omvang als Bergen op Zoom geven zo'n 3,0 miljoen euro uit aan sport­accommodaties. Bergen op Zoom zit nu dus ongeveer op het niveau van het landelijk gemiddelde.

Alternatief plan

Lokaal Realisme komt in de komende raads­vergadering met een alternatief plan om kritisch te kijken naar de Fitfabriek en ambtenaren die zich bezighouden met sport­beleid. Zo kunnen we de sport­clubs ont­zien.

Lokaal Realisme wil een fatsoenlijk niveau van sportvoorzieningen behouden in de gemeente Bergen op Zoom.

afbeelding

Financiën op orde

Het gemeentelijke huishoudboekje op orde brengen. Minder ambtenaren. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt. Lees verder
afbeelding

Goede toekomst voor zorg en welzijn

Lokaal Realisme vindt goede zorg heel belangrijk. Het gaat vaak om kwetsbare inwoners - van jong tot oud. We zien dat er elk jaar meer hulpvragen komen. Ook zwaardere zorg. Daarom moeten we dat beter organiseren. Ons voorstel kreeg steun van de gemeenteraad. Lees verder
afbeelding

Opkomen voor starters op de woningmarkt

De gemeente heeft een regeling om starters op de woningmarkt te steunen. Lokaal Realisme wil dat die regeling maximaal ten goede komt aan jongeren met een kleiner inkomen. Juist zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. Ons voorstel werd uiteindelijk gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad. Lees verder
contact

Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel met onze raadsleden of stuur een e-mail naar: fractie@lokaalrealisme.nl
afbeelding

Aanmelden op onze nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief via dit webformulier.
doe met ons mee!

Doe met ons mee!

Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee!