afbeelding afbeelding

Complimenten voor de brandweer

26-01-2022 | Maarten van 't Hof
Vandaag was er een grote brand in de Lieve­vrouwe­straat. Door het des­kundige op­treden van de brand­weer is erger voor­komen. Oud-brand­weerman en raads­lid Maarten van 't Hof spreekt met be­wondering over het ade­quate handelen.

Onze dank en een compliment is op z'n plaats voor de wijze waarop de brand­weer vandaag de zeer grote brand in de Lieve­vrouwe­straat heeft aan­gepakt.

Groot risico

Een dergelijke brand, zo kan ik uit ervaring zeggen, is een complexe om aan te pakken en heeft een groot risico op uit­breiding naar alle kanten. Ook is een dergelijke brand niet los te zien van risico‚Äôs voor de brand­weer. Een explo­sie­ve uit­breiding is niet denkbeeldig.

Historische binnenstad

Dat het zonder slachtoffers is verlopen en dat het toch relatief beperkt is gebleven, is een groot compliment waard. Onze brandweer heeft ook in het verleden - zoals bij de brand in de Draak - bewezen opgewassen te zijn tegen branden in onze historische binnenstad.

Onzekerheid voor bewoners

Het is uiteraard voor de bewoners een groot drama dat zij voor hun ogen hun paleisje zien veranderen in een ruïne. De komende dagen zullen voor hen ook de nodige onzekerheid hebben. Wat is er van het pand nog te redden, kan het op­geknapt worden en meer van dat soort vragen.

Deskundig optreden heeft erger voorkomen

Het snelle optreden van de brandweer, het zeer snel opschalen en hun deskundig­heid hebben erger voorkomen en dat stemt tot dankbaarheid en is een groot compliment waard.

Maarten van 't Hof, 26 januari 2022

afbeelding

Schoon en veilig

Aanpakken van de verrommeling in de straten en de natuur. Overlastgevers volgen tot ze hun gedrag verbeteren. Lees verder
afbeelding

Meer preventie in sociaal domein

Ons raadslid Antoinette Harteveld bepleit een meer preventieve aanpak in het sociaal domein. Dat kan armoede en allerlei verdere sociale problematiek voorkomen. Preventie kan ook dure zorgtrajecten voorkomen. Lees verder
afbeelding

Column: ruimtelijke plannen

In deze column gaat onze wethouder Joost Pals in op ruimtelijke ordening. Heldere communicatie is van groot belang bij ruimtelijke initiatieven. Op een manier waarbij je zo goed mogelijk recht kunt doen aan uiteenlopende belangen. Daar is nog wel ruimte voor verbetering. Lees verder
contact

Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel met onze raadsleden of stuur een e-mail naar: fractie@lokaalrealisme.nl
afbeelding

Aanmelden op onze nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief via dit webformulier.
doe met ons mee!

Doe met ons mee!

Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee!