afbeelding afbeelding

Daan Dries

Daan Dries is fractieassistent namens Lokaal Realisme. Hij komt op voor voor­zieningen voor jongeren.


E-mail: daandries@lokaalrealisme.nl

Over Daan Dries

Mijn naam is Daan Dries, ik ben 20 jaar oud en daarmee tot nog toe het jongste (fractie)lid van Lokaal Realisme. Ik woon al mijn hele leven in de gemeente Bergen op Zoom. Eerst heb ik aan de Antwerpse­straat­weg gewoond, later in Halsteren en sinds 2020 in het centrum van Bergen op Zoom.

Ik studeer Bestuurskunde aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Hiervoor heb ik zowel het vmbo-tl als de havo afgerond op het Roncalli. Zolang als ik me kan herinneren speel ik voetbal. Eerst 12 jaar bij RKSV Halsteren en sinds 2020 bij Nieuw Borgvliet. Als spits van het negende elftal van deze voetbalclub sta ik elke zondag op het veld. Verder heb ik 3 jaar bij de bioscoop in Bergen op Zoom gewerkt en werk ik sinds ongeveer een jaar bij een restaurant in de stad. Ik vind het leuk om me in mijn vrije tijd te verdiepen in beleggen en politiek.

Vanuit mijn interesse in politiek, mijn studie, maar ook mijn leeftijd zie ik een hoop kansen in de Bergse gemeente­raad. Ik zie helaas ook, dat deze kansen niet benut worden. Er worden verkeerde keuzes gemaakt, verkeerde prioriteiten gesteld en verkeerde belangen behartigd. Niet per toeval, maar structureel, door dezelfde bestuurders.

Dat moet anders. Kansen moeten benut worden, beleid moet voor de burger gemaakt worden en politici moeten het belang van de burger op plek 1 zetten. Politiek hoort niet alleen te gaan om be­loven, maar ook om ver­antwoordelijk­heid nemen.

De politiek in Bergen op Zoom moet weer transparant, integer en realistisch zijn. De financiën moeten op orde worden gebracht en de gemeente hoort zich dienstbaar opstellen, zodat Bergen op Zoom weer een gemeente wordt waar we trots op kunnen zijn.

Ik als jong Bestuurs­kunde student heb een frisse en realistische blik op het beleid dat in Bergen op Zoom gevoerd zou moeten worden. Ik kijk met een lange horizon naar de keuzes die gemaakt worden, heb goed in het vizier wat de belangen van de Bergse jongeren zijn, maar verlies hiermee het algemeen belang niet uit het oog. Het is tijd voor een nieuwe generatie bestuurders die Bergen op Zoom brengt waar het heen moet gaan. Ik sta te popelen om hier mijn bijdrage aan te leveren.

Het is tijd voor eerlijk, lokaal en realistisch beleid. Het is tijd voor Lokaal Realisme.

afbeelding

Verkiezingsprogramma

Lokaal Realisme wil orde op zaken stel­len. In ons verkiezings­programma kunt u lezen hoe we dat gaan doen. Lees verder
afbeelding

Team Lokaal Realisme

Lokaal Realisme is een snel groei­en­de be­we­ging van in­woners uit Bergen op Zoom, Halsteren en Lepel­straat die orde op zaken wil­len stel­len, zodat Bergen op Zoom weer een mooie toe­komst gaat heb­ben. Lees verder