afbeelding afbeelding

Prioriteit voor een schone leefomgeving

23-10-2021 | Joost Pals
Op initiatief van Lokaal Realisme is aan de toekomstvisie toegevoegd dat een schone en op­geruimde leef­omgeving méér prioriteit moet krijgen. De linkse partijen vonden dit niet belangrijk en stemden tegen, maar gelukkig steunde een meerderheid in de gemeenteraad ons voorstel wel. Fatsoenlijk onderhoud van de open­bare ruimte is een speerpunt van Lokaal Realisme.

In het debat over de toekomstvisie verwoordde raadslid Joost Pals het als volgt:


Schone en opgeruimde leefomgeving

De toekomstvisie bevat nogal wat hoogdravende ambities, tot aan "sustainable development goals", ook weer jargon, van de Verenigde Naties aan toe.

Dat kan allemaal zo zijn - en het hele concrete, tastbare en praktische onderwerp van een schone en opgeruimde leefomgeving, kan dan misschien niet hoogdravend zijn, en voor sommigen niet zo "visionair" overkomen - maar het is wel wat onze inwoners elke dag raakt. Daar is nu onvoldoende aandacht voor.

Lokaal Realisme vindt dat er meer prioriteit hoort te gaan naar een schone leefomgeving.

Volgens de linkse partijen zou het gaan om een "open deur". Voor Lokaal Realisme is het dat zeker niet. Onze inwoners zien een leefomgeving die verrommeld is. Een schone leefomgeving is te zeer in de verdrukking gekomen. Dat moet echt anders.

Toekomstvisie

Ook een concreet onderwerp als een schone leefomgeving hoort als doelstelling thuis in de toekomstvisie. De schriftelijke reactie van het college bevestigt bovendien dat dat nodig is, want daarin bestempelt het college onderhoud vooral als slechts een kostenpost. Maar wat ons betreft moet iedereen kunnen leven in wijken die netjes onderhouden zijn. Ja, dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het op dit moment duidelijk niet.

Bij de behandeling van de begroting zal Lokaal Realisme voorstellen doen om budget te verschuiven ten gunste van onderhoud van de openbare ruimte.

afbeelding

Schoon en veilig

Aanpakken van de verrommeling in de straten en de natuur. Overlastgevers volgen tot ze hun gedrag verbeteren. Lees verder
afbeelding

Column: digitale veiligheid verbeteren

In deze column schrijft wethouder Joost Pals over digitale veiligheid. Risico‚Äôs op dat vlak gaan om veel meer dan alleen ICT. Zo kan ransomware de complete bedrijfsvoering lamleggen. Belangrijk is dat een organisatie goed getraind is. Lees verder
afbeelding

Zorgen over Aldi Halsterseweg

Vorige week werden we verrast met de mededeling dat supermarktketen Aldi interesse heeft getoond in een pand aan de onlangs opnieuw ingerichte Halsterseweg. Uiteraard is Lokaal Realisme voor een vrije economie, maar we hebben zorgen over een supermarkt op deze locatie. In het bijzonder over de verkeerveiligheid. Lees verder
contact

Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel met onze raadsleden of stuur een e-mail naar: fractie@lokaalrealisme.nl
afbeelding

Aanmelden op onze nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief via dit webformulier.
doe met ons mee!

Doe met ons mee!

Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee!