afbeelding afbeelding

Samen optrekken met ondernemers

01-02-2022 | Rian Govers
Lokaal Realisme wil dat de gemeente actiever het contact onder­houdt met onze onder­nemers. Recht­streeks en niet met een om­weg. Rian Govers kaartte dit aan, toen bleek dat de gemeente een brief aan de onder­nemers slechts had verstuurd naar de ondernemers­verenigingen en niet naar de onder­nemers zelf.

"Beste ondernemers"

Op 13 januari verstuurde de gemeente, uit naam van burgemeester Petter en wethouder De Lange, eindelijk een brief over de corona­maatregelen. In de brief was aandacht voor de impact van die maatregelen. Een hart onder de riem, dat was de toon van de brief. Prima.

De aanhef luidde "Beste onder­nemers". Onze ver­bazing was dan ook groot toen we hoor­den dat onze onder­nemers hele­maal geen brief hadden ont­vangen. Bij de eerste reactie dachten we nog dat er mis­schien iets was mis­gegaan bij de post. Maar de ene na de andere reactie volgde.

Doorgeefluik

Rian Govers deed navraag bij de gemeente en wat bleek? De brief was hele­maal niet ver­stuurd naar de onder­nemers. Enkel naar de ondernemers­verenigingen. Kennelijk verwachtte de gemeente dat die dan als "door­geef­luik" zouden fungeren.

Een gemiste kans. Want een brief waar­mee je een hart onder de riem wil steken ver­stuur je niet met een om­weg. Dan zoek je het recht­streekse contact.

Wethouder zegt: "geen capaciteit"

In de commissie­vergadering werd het nog bonter. Wethouder De Lange beweer­de dat de gemeente geen adres­lijst heeft om onze onder­nemers te bereiken. Er zou ook geen ambtelijke capa­citeit voor zijn om een adres­lijst bij te houden. Dat is wel heel raar. Wanneer de gemeente­lijke belastingen geïnd moeten worden, weet de gemeente iedereen toch heel goed te vinden.

Samen bereik je meer

Lokaal Realisme wil dat de gemeente actief het contact gaat onder­houden met onze onder­nemers. Het gaat ons niet alleen om die ene brief. Dat is slechts een voor­beeld. Het gaat ons erom dat de gemeente sámen optrekt met onder­nemers. Dat is in het belang van iedereen in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat. Samen sta je sterker en bereik je meer.

Orde op zaken

Het is tijd om orde op zaken te stellen. Dit is een voor­beeld dat het anders moet bij de gemeente.

Lokaal Realisme wil een gemeente die samen optrekt met onze ondernemers.

afbeelding

Een sterke economie

Ruimte om te ondernemen. Vergroten van de werkgelegenheid. Optimale kansen voor het MKB. Lees verder
afbeelding

Column: digitale veiligheid verbeteren

In deze column schrijft wethouder Joost Pals over digitale veiligheid. Risico‚Äôs op dat vlak gaan om veel meer dan alleen ICT. Zo kan ransomware de complete bedrijfsvoering lamleggen. Belangrijk is dat een organisatie goed getraind is. Lees verder
afbeelding

Zorgen over Aldi Halsterseweg

Vorige week werden we verrast met de mededeling dat supermarktketen Aldi interesse heeft getoond in een pand aan de onlangs opnieuw ingerichte Halsterseweg. Uiteraard is Lokaal Realisme voor een vrije economie, maar we hebben zorgen over een supermarkt op deze locatie. In het bijzonder over de verkeerveiligheid. Lees verder
contact

Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel met onze raadsleden of stuur een e-mail naar: fractie@lokaalrealisme.nl
afbeelding

Aanmelden op onze nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief via dit webformulier.
doe met ons mee!

Doe met ons mee!

Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee!