afbeelding afbeelding

Wees en dan uit huis gezet

12-04-2021 | Maarten van 't Hof

Naar aanleiding van het nieuwsbericht van BN De Stem over wezen die het ouderlijk huis uit worden gezet stelt raadslid Maarten van 't Hof vragen over het beleid in Bergen op Zoom.


Vragen

Op maandag 12 april was er een artikel in BN De Stem over de schrijnende situaties waarin jong volwassenen terecht kunnen komen als tegelijk of kort na elkaar beide ouders komen te overlijden.

Als de woning alleen op naam van de ouders is geregistreerd dan moeten zij meestal binnen 2 maanden het huis verlaten. Want boven de 18 jaar worden zij als volwassen gezien en moeten zij het zelf uitzoeken.

Ons raadslid Maarten van 't Hof heeft aan de gemeente gevraagd welk beleid er in de gemeente Bergen op Zoom voor dergelijke gevallen geldt en hoe Stadlander hier mee omgaat.

Hij heeft dit in zijn directe omgeving ook intensief meegemaakt waarbij een moeder plotseling kwam te overlijden en de nog thuiswonende kinderen binnen 2 maanden op straat zouden komen en dus dakloos zouden zijn. Daar is door interventie een oplossing voor gevonden.

Het komt gelukkig niet veel voor, maar als het je overkomt zijn de gevolgen voor de nabestaanden zeer groot en heftig, zoals uit zijn ervaring en het artikel wel blijkt.

Wij wachten de reactie van de gemeente af.

afbeelding

De zorg voor elkaar

Degelijke sociale voorzieningen, waar je een beroep op kunt doen wanneer dat nodig is. Lees verder
afbeelding

Column: digitale veiligheid verbeteren

In deze column schrijft wethouder Joost Pals over digitale veiligheid. Risico‚Äôs op dat vlak gaan om veel meer dan alleen ICT. Zo kan ransomware de complete bedrijfsvoering lamleggen. Belangrijk is dat een organisatie goed getraind is. Lees verder
afbeelding

Zorgen over Aldi Halsterseweg

Vorige week werden we verrast met de mededeling dat supermarktketen Aldi interesse heeft getoond in een pand aan de onlangs opnieuw ingerichte Halsterseweg. Uiteraard is Lokaal Realisme voor een vrije economie, maar we hebben zorgen over een supermarkt op deze locatie. In het bijzonder over de verkeerveiligheid. Lees verder
contact

Heeft u vragen of opmerkingen?

Bel met onze raadsleden of stuur een e-mail naar: fractie@lokaalrealisme.nl
afbeelding

Aanmelden op onze nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze nieuwsbrief via dit webformulier.
doe met ons mee!

Doe met ons mee!

Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee!